jordgubbar

Hitta till Munkagård

E20 avfart Morup/Långås:
Kör höger mot havet, efter ca 700 m, skyltat.

Hitta till Munkagård!Väg 767 från Falkenberg:
Vid Bölse sväng höger mot Långås, efter ca 2 km, skyltat.

Väg 767 från Varberg:
Kör förbi Morup, sväng vänster mot motorvägen, efter ca 700 m, skyltat. 

 

svenskt sigill

tipsa en vän!

Jordgubbar, mums!

1993 startade vi med självplockning av jordgubbar. Vi började i liten skala. Efterhand ökade vi odlingen för varje år. Nu har vi minskat lite igen så den är lagom stor för oss att hinna med att sköta så gott det går.

Under säsong har vi öppet när det finns mogna bär att plocka. Vissa dagar måste vi hålla stängt så att det får mogna fram nya. Vi uppdaterar hemsidan varje dag om tillgången. Ring oss gärna innan ni kör hit om ni har långt att åka.

 

Korona

Är fast och saftigt med en kärna i mitten. Passar utmärkt till saft och jättegod att äta. Korona är ett svårodlat bär som lätt får olika sjukdomar så därför planterar vi inte så mycket av denna sort längre. Vi har börjat ersätta Korona med Sonata, som är mer tålig.

Polka

Ett bär som ligger mittemellan i fasthet. Vacker form. Passar både till saft och sylt. En del tycker att bäret smakar som smultron. Ett bär som ökar i populäritet. 

Sonata

Är en ny sort som vi tog första skörden på 2011. Bäret är fast, gott och med lite ljusare färg. Är en korsning mellan Elsanta och Polka. Många som plockade denna sorten kom tillbaka och ville plocka den igen. 

Jordgubbsplockning

Nu är jordgubbsäsongen över för i år.
Tack alla ni kunder som besökt oss!
Välkomna åter nästa år!

 

 

Dagens plockstatus
  • Sonata: 

  • Polka: 
      
  • Korona: